Turkki talvikuntoon

Elmon turkki tuntuu kasvavan hurjaa vauhtia. Niinpä lumen tultua katsoin parhaaksi siistiä koiraa hiukan tietoisena siitä, kuinka ikävästi lumella on taipumus paakkuuntua tassu- ja jalkakarvoihin. Siistimiseen kuului tällä kertaa konetyöt – poskien, kaulan ja peräpeilin sekä mahan alusen ja takajalkojen sisäsivujen ajelu – sekä jalkakarvojen lyhennys, tassujen siistiminen ja korvan reunusten huolittelu sekä vatsalinjan siistiminen. Otin jalkakarvat nyt niin lyhyiksi kuin vain tohdin. Samoin ajelin ensimmäistä kertaa mahan ”nakuksi”, eli kainaloista lähtien kaistaleen ihan lyhyeksi niin, että sivuille jäi vain verhon verran (se vatsalinja) karvaa.

Koneen käyttö alkaa sujua luontevasti, mutta näihin välisiistimisiin pitäisi kyllä hankkia pidemmäksi jättävä terä ettei kontrasti pitkähköön runkoturkkiin olisi niin suuri. Etenkin peppu ja takareidet ovat nyt vähän nolon näköiset loistaessaan paljaana muuten karvoissaan olevasta koirasta. Sakset taas. No, olisi ehkä hyvä saada siihen puoleen vähän opastusta. On vaikeaa hahmottaa mihin suuntaan saksia tulisi missänkin kohtaa pitää ettei turkkiin tule lovia. Mutta saattaa olla, että tämäkin on jonain päivänä vielä opittavissa.

Välineinä, jos jotakuta sellainen kiinnostaa, minulla on ihan marketin hiussakset (Cailap tai vastaavat, kätevän halvat tällaiselle tohelolle, joka tiputtelee saksia turhan usein) ja nyt myös ohennussakset, joilla saa ihan kätevästi juuri noita mainitsemiani kontrastikohtia pehmennettyä. Koneena Osterin käytettynä ostettu verkkovirralla toimiva masiina ja siinä millin terä. Kammoista paras on sähköistämättömäksi käsitelty varreton metallikampa (toisessa päässä tiheämpi, toisessa harvempi piikitys). Pohjavillaa en nyt poistanutkaan, siihen käyttöön löytyy 1 vasurin Mclellan ja pari kasvattajalta saatua Showtec -pohjavillakampaa. Metallipiikkistä karstaa Elmo IN-HO-AA, joten sitä käytän mahdollisimman vähän.

Paljastanpa samaan turkinhoitopostaukseen, että en ole nyppinyt Elmon korvakäytäviä kunnolla ikinä. Sen verran vain, että tiedän saavani ne nypittyä jos tarve vaatii. Olen ajatellut, että sitä kiusaa tarjoan koiralle vain jos totean toimenpiteen oikeasti tarpeelliseksi. Minkäänlaisia korvavaivoja Elmolle ei ole karvoista aiheutunut, joten olkoon siellä kunnes toisin todistetaan.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s