Uskomaton aamiaisepisodi

Tätä tarinaa on pohjustettava hiukan. Koirani on ahne. Se on valmis tekemään melkein mitä tahansa saadakseen vaikka vain murusen ruisleivänkulmaa. Koskaan se ei ole jättänyt mitään syömättä ja onpa tuo tavattu tavoittelemasta ruokaa myös keittiön pöydältä. Elmolla on kuitenkin aina ollut merkille pantavan vahva pyrkimys tehdä asiat oikein – siis siten kun minä tarkoitan. Pennun eilinen temppu kuitenkin löi leuan alas hyvä ettei tipahtanut kokonaan:

Elmolla oli aamuruuan aika. Nälkäinen, riehuhepuloiva koira, tiedättehän. Ruuan turpoamista odotellessaan malttoi tuskin nahoissaan pysyä. Aamuni oli hiukan kiireinen, niinkuin nyt lapsiperheessä tahtoo olla. Istutin koiran, laitoin kupin lattialle. Ehdin odotella vain pikaisen katsekontaktin, annoin luvan ”Ota” ja lähdin jatkamaan askareitani. Sen verran silmäkulmastani ehdin nähdä, että koira nousi istumasta ja laski päänsä kupille. Touhuilin aikani toisessa huoneessa, laitoin pyykkiä kuivumaan ja mitä lie.

Lopulta matkani kulki kupin ja koiran ohi. Kiinnitin huomion oudossa paikassa istuvaan koiraan – kas kun se on jäänyt tuohon, ihan kuin yrittäisi viestittää, että vielä on nälkä. Höpsö. No mutta perhana! Kupissahan on koskematon ruoka. Koira isutuu vieressä ja odottaa lupaa saada syödä! Täysin epätodellista. Elmo ei siis ollut ihan varma oliko sittenkään saanut luvan syödä. Ja koska ei ollut varma, oli nostanut nenän kupista ja istunut takaisin odottamaan luvan saamista.

Voin kertoa, etten ihan tiennyt olisiko pitänyt itkeä vai nauraa. Luvan annoin toki, ja nälkäisenä tuo ahmaisi eväänsä kiduksiin. Sanotaan, että snautserilla on tapana ajatella itse. Mutta että se pystyy ratkaisemaan epäselvän tilanteen itselleen epäedullisella tavalla – enpä olisi koskaan koirasta uskonut!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s