Ohitukset

Elmon kanssa ollaan päästy siihen pisteeseen, että vastaantulijoiden ohitukset sujuvat kerrassaan hienosti. Ihmisten, pyörien ja muiden ei-kaksijalkaisten ohittaminen on sujunut jo hyvän aikaa, mutta koirien ohitukset olivat vielä pari viikkoa sitten hakusessa. Nyt jotain on kuitenkin loksahtanut kohdalleen ja luulen, että kyse on siitä että olen ottanyt kaikkiin ohituksiin mukaan käskyn ”Ohi”. Elmo oppi sen ensin ihmisohituksissa, sitten yhdistin saman sanan etäällä (tien toisella puolella kulkevalla kävelytiellä) kulkevien koirien ohituksiin. Ja nyt sitten tuo sana on yhdistynyt nätisti kontaktissa kulkemiseen niin, että olemme päässeet ohittamaan samalla kävelytiellä kulkevat koirakot löysässä hihnassa, koiran kiinnostus 98% minussa (tai niissä nameissa…). 98% siksi, että saattaa hetkeksi herpaantua katsomaan ohitettavaa kohdetta, mutta palaa uudella ”ohi”-käskyllä takaisin hollille.

Olen ehkä hivenen ällistynyt siitä, miten helposti tämäkin on napsahtanut jakeluun. Vielä on pitkä matka siihen, että aikuisena ohitukset sujuvat yhtä mallikkaasti, mutta on tämä pohja nyt parempi kuin on ollut yhdelläään historiani koiralla tässä vaiheessa. Avaintekijöitä ovat varmastikin luopumisen ja lähellä pysymisen opettelu ja se, että olen pystynyt etenemään niin että koira on saanut hurjan paljon enemmän onnistumisen kuin epäonnistumisen kokemuksia. Ohitukset on siis aloitettu niin etäältä (vaikka sitten ojaan pompaten), että koira on pystynyt pitämään kontaktin. Siitä sitten lähemmäksi ja jos ei muuten niin nami nenässä kiinni kulkien. Nyt ohituksista ollaan saatu ysin suoritukset jo tilanteissa, joissa vastaantuleva koira haukkuu tai ohittaa minun mittapuullani turhan tuttavallisen läheltä.

Siispä aivan mainiolla mallilla.

P.S. Ruisleipä toimii namipalkkana niin ohituksissa kuin muissakin tilanteissa siinä missä broilerin sydänkin. Tässä vaiheessa ei näytä olevan mitään väliä sillä mitä taskusta löytyy, kunhan jotain löytyy.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s